MENIU

TRAGEDIE într-o TABĂRĂ DE ROMI din Franţa. O fetiţă de opt ani a murit

Tragedie într-o tabără de romi

O fetiţă de opt ani a murit într-o tabără de romi care a ars aproape complet noaptea trecută. Până în acest moment circumstanţele incendiului de lângă Paris sunt încă neelucidate. Mai multe echipe de pompieri s-au luptat cu flăcările la Bobigny, în departamentul francez Seine-Saint-Denis.

Zeci de rulote şi cocioabe au ars în incendiul din tabara de romi de la periferia Parisului. Intervenţia de stingere a focului a mobilizat peste o sută de pompieri şi zece autospeciale. Cei două sute de romi care trăiau în campus au fost evacuaţi. Mulţi dintre ei au pierdut tot.

"Am pierdut tot ce aveam. Toate hainele, toate actele, tot, tot". "Au venit imediat şi ne-au spus să ieşim. Eu eram pe punctul să adorm. M-am ridicat imediat din pat şi i-am luat pe cei doi copii cu mine"

Primaria a încercat să-i adăpostească pe locuitorii taberei devastate, găzduindu-i peste noapte într-o sală specială. "Am cerut prefectului şi autorităţilor aplicarea circularei din 2012 care prevede că nu poţi face nicio evacuare fără să oferi un alt loc", a spus Catherine Peyge, primar Bobigny. Incendiul a creat serioase probleme circulaţiei din zonă. Câteva străzi au fost închise mai multe ore.