MENIU

TRAGEDIE în Nigeria! Cel puţin 31 de persoane, majoritatea copii, şi-au pierdut viaţa într-o busculadă în timpul unui eveniment de distribuire de alimente

Hartă Nigeria / Captură foto

Cel puţin 31 de persoane şi-au pierdut viaţa într-o busculadă produsă, sâmbătă, în sudul Nigeriei. Tragicul incident s-a întâmplat în timpul unui eveniment de distribuire de alimente organizat de o biserică, transmite AFP, care citează poliţia locală. Potrivit CNN, multe dintre victime erau copii.

Din primele informații, tragedia s-a petrecut în oraşul Port Harcourt, din statul Rivers.

Presa locală a relatat că biserica King's Assembly organizase un eveniment de distribuire de alimente şi alte produse către localnici pe un teren de polo din oraşul petrolier.

Treizeci și unu de persoane au fost confirmate decedate, a spus Woyengikuro Iringe-Koko, un purtător de cuvânt al poliției de stat. Alte șapte persoane rănite au fost internate în spital după incident, a adăugat ea.

Astfel de incidente nu sunt singulare, din păcate, în țara situată în partea vestică-mijlocie a Africii, cu o populație de peste 206 milioane de locuitori, conform recensământului din 2020.

Din contră, îultimii ani, în Nigeria au avut loc mai multe tragedii provocate de busculade la distribuirea de alimente.

În 2021, spre exemplu, în timpul unui astfel de program organizat de o agenţie umanitară în statul Borno, în nordul ţării, şapte femei au murit călcate în picioare de mulţime.