MENIU

Tragedie, în Bistrița-Năsăud: mașină cu refugiați ucraineni, printre care și copii, implicată într-un accident cumplit

O maşină în care se aflau 8 refugiaţi din Ucraina, dintre care 3 copii, a fost implicată, miercuri, în jurul orei 3:00 dimineaţa, într-un accident rutier produs în oraşul Beclean, din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Beclean este străbătut de Drumul Naţional 17, principala cale de legătură dintre Moldova şi Transilvania.

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că în accident a fost implicat un autoturism cu persoane de naţionalitate ucraineană, conştiente, stabile, la caz intervenind un echipaj al Ambulanţei şi un echipaj de prim-ajutor al SMURD.

La rândul său, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a informat că în accident au fost implicate 8 persoane, cinci adulţi şi 3 copii, la spital ajungând o singură persoană, o femeie, care prezenta un traumatism cranian minor.

Primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, a precizat, pentru AGERPRES, că, din informaţiile pe care le deţine, în maşină se aflau 3 copii, 4 femei şi conducătorul auto, care ar fi adormit la volan, toţi fiind ucraineni.

În urma accidentului, refugiaţii au rămas pentru câteva ore la o pensiune din oraşul Beclean, după care au au plecat cu altă maşină mai departe, spre Germania, potrivit primarului.