MENIU

TRAGEDIE AVIATICĂ DIN APUSENI. ROMANIŢA IOVAN, cu lacrimi în ochi la parastasul lui ADRIAN IOVAN

Parastasul lui Adrian Iovan
Parastasul lui Adrian Iovan  
Parastasul lui Adrian Iovan  
Parastasul lui Adrian Iovan  

Fosta soție a pilotului ADRIAN IOVAN, cel care și-a pierdut viața în tragicul accident aviatic din ianuarie, în Munții Apuseni, a organizat sâmbătă parastasul de 40 de zile în memoria acestuia, în comuna Horea din județul Alba.

ADRIAN IOVAN, La şcoala primară din satul Giurgiuţ, au fost pregătite deja peste 180 de tacâmuri, iar la parastas au fost invitați toți cei aproximativ 300 de săteni din comună, care s-au implicat în căutarea epavei avionului prăbuşit în Munţii Apuseni. Masa a fost organizată la Şcoala cu clasele I-IV din localitatea Giurgiuţ, iar, potrivit fostului deputat Corneliu Olar, mâncarea a fost pregătită de bucătăresele din Horea, scrie alba24.ro.

Romaniţa Iovan, fosta soţie a pilotului ADRIAN IOVAN a ajuns în Horea vineri, a fost cazată la primarul din comună, Marin Nicola şi nu a făcut nici o declaraţie. Până sâmbătă, la ora 10.50, aceasta nu a fost văzută. Trei preoţi au oficiat slujba de pomenire a lui ADRIAN IOVAN, pe o platformă din lemn, special amenajată, în prezenţa a aproximativ 100 de persoane, printre care şi Romaniţa Iovan.

ADRIAN IOVAN Spre finalul slujbei de pomenire, au fost aprinse lampioane în formă de inimă. De asemenea, Romaniţa Iovan a ţinut să le mulţumească, cu lacrimi în ochi, celor prezenţi la eveniment pentru sprijin şi pentru faptul că i-au fost alături în toată această perioadă.

ADRIAN IOVAN De asemenea, nici Argentin Todea, Gheorghe Giurgiu şi Gheorghe Trif, cei trei horeni despre care se spune că au ajuns primii la locul accidentului, nu au fost prezenţi la parastas. Meniul pentru pomană, compus din aperitive, ciorbă de pui şi sarmale cu mămăliguţă, dar şi ţuică sau vin, a fost ales de soţia primarului din Horea, împreună cu Romaniţa Iovan.