MENIU

TRAGEDIA nu-l ține la departe de funcție: Fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța vrea să revină în activitate. Aceasta invocă și PRETENȚII

Incendiu Spital Boli Infecțioase Constanța, 1 octombrie 2021 / Inquam Photos/ Daniel_Stoenciu

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, Stela Halichidis, în care a avut loc un incendiu la secția ATI, la începutul lunii octombrie, vrea să fie repusă în funcție. Pe site-ul Tribunalului Constanța a apărut o cerere de chemare în judecată depusă de aceasta împotriva Primăriei Constanța și a municipiului, potrivit Portalului Instanțelor de Judecată de pe site-ul Ministerului Justiției. 

Fostul manager cere anularea dispoziției 5199/04.10.2021, prin care a fost demisă de Primăria Constanța, în subordinea căreia se află instituția medicală. Mai mult decât atât, aceasta a formulat și pretenții în cererea de chemare în judecată.

Stela Halichidis a fost managerul spitalului începând cu anul 2009, iar în ultimii 5 ani a primit „foarte bine” pe linie în rapoartele de evaluare a activității, arată Info Sud-Est, citat de G4Media.ro. Potrivit sursei citate, a existat o singură excepție: Un consilier local PNL care a notat-o pe Stela Halichidis cu 0 și 1 la cele patru criterii punctate în evaluare, și aici vorbim despre: planificare, organizare, coordonare și control.

În perioada 2016-2019, punctajul final a fost 5 (maxim), calificativul obținut fiind ”foarte bine”.

În ultima evaluare, din 2020, comisia i-a acordat un punctaj mai mic, de 4, dar calificativul a fost tot ”foarte bine”.

Reamintim că un incendiu de proporții s-a petrecut, pe 1 octombrie, la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. 7 pacienți au murit atunci. Focul s-a manifestat la etajul al II-lea al unității medicale. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție, peste 110 persoane fiind evacuate.