MENIU

Tragedia din Colectiv. Monica Pop: "La cutremurul din 77 am mai văzut asemenea orori"

Tragedia din Colectiv. Monica Pop: "La cutremurul din 77 am mai văzut asemenea orori"

Prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului Oftalmologic, a declarat că, în ultimele 24 de ore, a examinat zeci de răniți care au fost internați la Colțea și la Spitalul de Arși.

"La Colțea sunt doi răniți care au și probleme oftalmologice foarte grave. I-am văzut noaptea și azi dimineață când am fost la Arși i-am găsit transferați acolo. La noi la spitalul de Oftalmologie au adus 4 copii (14-16 ani) care necesită intervenții. Erau foarte șocați copiii, total derutați. Un băiat de 16 ani a fost operat de urgență. Nu avea acte iar părinții sunt în străinătate. Comitetul medical a decis să operăm minorul fără acordul părinților. Avea o gaură în globul ocular. Cel mai probabil a fost rănit în lupta aceea pentru a ieși din incinta aflată în flăcări. A fost lovit cu ceva metalic, probabil inelul de pe mâna cuiva, și avea o gaură foarte adâncă la coada ochiului stâng. Copilul a fost cuminte și cooperant, deși era foarte speriat. Nu își va pierde vederea, iar o eventuală infecție a fost prevenită. A fost externat, primește tratament și va reveni la control”, a declarat managerul Spitalului Oftalmologic, pentru ziarulring.ro.
 
Managerul spitalului oftalmologic ne-a descris și alte cazuri pe care le-a întâlnit la cele două spitale unde a examinat pacienții. „La cutremurul din ‘77 am mai văzut asemenea orori dar atunci erau alt gen de plăgi. Acum este însă vorba de arsuri îngrozitoare, în special în partea superioară a corpului, precum cap și torace. La Spitalul de Arși este un pacient neidentificat, complet negru, carbonizat. Când a fost adus părea conștient, dar nu a fost în stare să-și spună numele. Tot la Arși m-a impresionat teribil o fată, care era pansată toată și întreba continuu cât vor mai dura acele dureri. Medicii asigură sedare, cât se poate, dar în cazul arsurilor este groaznic. În plus, oamenii au prag de suportabilitate al durerii diferit. Unii o simt mult mai intens”, a mai declarat prof. dr. Monica Pop.
Mai multe articole despre:
incendiu club colectiv Monica Pop