MENIU

Tragedia din Colectiv. Mărturii dureroase ale asistentelor: când au realizat gravitatea incidentului

Mai multe asistente de la Maternitatea Bucur, aflată în apropierea clubului în care vineri noapte s-a produs tragedia, au povestit jurnaliştilor primele lor impresii, luni.

Asistentele au explicat că au fost printre primele persoane ajunse la locul tragediei şi că au continuat, alături de alţi colegi de breaslă, să încerce să salveze cât mai multe dintre victimele incendiului.

Una dintre acestea şi-a amintit: "Cea mai impresionantă imagine...au venit părinţii unui băiat şi au strigat că acum e un număr, erau cu buletinul lui, mama era întinsă lângă el, tatăl era la capul lui şi plângeau....strigau: "S-a dus la distracţie şi nu mi s-a mai întors copilul".

Am încercat să facem tot ce putem, să îi ajutăm cât mai bine. Cei de pe SMURD au fost super organizaţi, au fost peste 50 de maşini care au venit nici nu m-am aşteptat să avem atâtea maşini.

Noi când am văzut sirena de la SMURD, noi am coborât imediat. Nu s-a văzut fum, nu s-a văzut nimic. Era mult prea în interior clubul", a spus o asistentă, angajată a Maternităţii Bucur.  

O altă asistentă a explicat: "Am realizat cu adevărat gravitatea situaţiei la 24 de ore după, când eram aici nu mi-am dat seama cât de grav este incidentul. Sunt mulţi medici voluntari, medici rezidenţi, medici, asistente şi alte persoane care au fost aici în noaptea aceea şi care acum nu sunt, pentru a povesti. Am făcut tot ce am putut".

Mai multe articole despre:
SMURD Maternitatea Bucur colectiv tragedie colectiv