MENIU

Tragedia din clubul Colectiv. Paradoxal:o tânără decedată care nu a fost identificată în mod oficial

Situaţie paradoxală luni, după tragedia din Clubul Colectiv, incendiu care a răpit, cel puțin până acum, viețile a 30 de oameni și în care au fost răniți alți 158: există la IML o tânără care nu a fost identificată oficial.

Așa cum au cerut procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București - cei care s-au ocupat de anchetă până ce cazul a fost preluat de Parchetul General -, toate cele 27 de cadavre aduse inițial la morgă au fost autopsiate. Acest lucru nu era obligatoriu, deoarece, în caz de victime multiple, pot fi făcute doar câteva necropsii reprezentative pentru caz pentru ca legiștii să stabilească o cauză generală a morții. Cei care au reușit, cu ajutorul criminaliștilor și al specialiștilor în medicină legală să-și identifice morții i-au și luat acasă pentru a-i înmormânta creștinește.

Mai este însă un caz care nu și-a găsit, cu toate eforturile depuse, o rezolvare completă. ”În acest moment, la IML mai este un cadavru care încă nu a fost identificat. Azi dimineaţă am rezolvat două dintre situaţii unde s-au ştiut aparținătorii și, în baza probelor științifice, au fost urmate procedurile de idenficare prin comparație cu probele recoltate de la rude. Într-unul dintre cazuri, însă, habar nu avem cine e persoana. Avem doar un nume probabil, Epure Anda Ioana, dar nu este o identificare oficială, completă, care să fie poată fi anexată dosarului de la incendiu. După această persoană nu a venit nimeni, iar noi nu avem cu ce să comparăm probele de sânge și de ADN recoltate de la cadavru”, au dezvăluit surse judiciare pentru libertatea.ro.

Mai multe articole despre:
tragedie IML ADN incendiu colectiv epure anda ioana