MENIU

Tragedia din Atlantic - „Suntem uniţi în durere” - Reacțiile familiilor celor cinci miliardari care au MURIT la bordul submersibilul Titan

Tragedia din Atlantic

Submersibilul Titan al companiei OceanGate Expeditions, dispărut, duminică, cu cinci oameni la bord în timp ce cobora spre epava transatlanticului Titanic, a fost găsit. Toţi pasagerii sunt morţi. Familiile şi apropiaţi ai pasagerilor de pe submersibil sunt în stare de șoc.

Cele cinci persoane aflate la bordul Titan erau miliardarul britanic Hamish Harding, exploratorul francez Paul-Henri Nargeolet, directorul executiv și fondatorul OceanGate, Stockton Rush, omul de afaceri britanic Shahzada Dawood și fiul său, Suleman.

Familiile au fost anunțate de moartea pasagerilor, iar OceanGate a oferit condoleanțe. 

„Astăzi, suntem uniţi în durere cu celelalte familii care şi-au pierdut, de asemenea, pe cei dragi pe submersibilul Titan”, se arată în declaraţie. „Hamish Harding a fost un soţ iubitor pentru soţia sa şi un tată dedicat celor doi fii ai săi, pe care i-a iubit profund. Pentru echipa sa din Action Aviation, el a fost un ghid, o inspiraţie, un sprijin şi o legendă vie”, a transmis Action Aviation, cu sediul în Dubai, compania deţinută de pasagerul Hamish Harding, în numele familiei sale.

Declaraţia a continuat să elogieze eforturile depuse pentru căutarea submarinului Titan.

„Ştim că Hamish ar fi fost extrem de mândru să vadă cum naţiunile, experţii, colegii din industrie şi prietenii s-au reunit pentru acţiunea decăutare şi le mulţumim din inimă pentru toate eforturile lor. În numele familiei Harding şi al Action Aviation, solicităm politicos rezpectarea intimităţii în acest moment incredibil de dificil”, conform mesajului..

Familia scafandrului francez Paul-Henri Nargeolet a spus că acesta ”va rămâne în amintire ca fiind unul dintre cei mai mari exploratori de adâncime din istoria modernă”.

Declaraţia semnată de copiii şi soţia lui Nargeolet spune că speră că oamenii se gândesc la Paul-Henri şi la munca lui atunci când se gândesc la Titanic, „dar ceea ce ne vom aminti de el cel mai mult este inima lui mare, incredibilul său simţ al umorului şi cât de mult şi-a iubit familia. Ne va fi dor de el astăzi şi în fiecare zi pentru tot restul vieţii noastre".

Fiul său vitreg, John Paschall, l-a descris drept un „tată vitreg incredibil” şi cineva care era grijuliu şi avea un uriaş simţ al umorului. El şi-a amintit cum mama lui şi Nargeolot au traversat ţara cu maşina pentru a participa la absolvirea facultăţii în 2014, după ce zborul lor a fost anulat.

 

Mai multe articole despre:
atlantic tragedie titan submarin