MENIU

Tot mai mulți vaccinați, infectați cu tulpina Delta. Au apărut primele cazuri și în Harghita

Sursa foto: Arhivă

Primele cazuri de infectare cu tulpina Delta au apărut și în Harghita. Jumătate dintre cei infectați sunt vaccinați cu serul Pfizer. În tot acest timp, numărul cazurilor la nivel național crește îngrijorător. La Arad, numărul de paturi la ATI pentru pacienții COVID a fost dublat.

În Harghita au fost confirmate, săptămâna trecută, primele cazuri de infecție cu tulpina Delta a noului coronavirus. Jumătate din pacienții infectați sunt vaccinați.

Reprezentanții prefecturii au anunțat că zece probe au fost transmise către secvențiere, iar în opt a fost depistat acest virus. Aceleași surse au transmis că patru pacienți sunt vaccinați cu serul de la Pfizer.

Situația nu este îmbucurătoare nici în Arad, acolo unde numărul cazurilor cu Covid-19 a crescut constant în ultima perioadă, iar medicii au luat decizia ca numărul paturilor pentru îngrijirea acestor pacienți să fie dublat, ajungând, în prezent, la 61.

La nivelul întregii țări, la ultima raportare au fost confirmate 900 de cazuri de infecție cu Covid-19 și 17 decese în cazul pacineților depistați pozitiv.

Mai multe articole despre:
vaccin tulpina delta harghita covid