MENIU

Tot mai mulți români se duc la spital cu forme grave ale virusului. Avertismentul lui Beatrice Mahler: ”Coronavirus a devenit mai AGRESIV”

Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta” din Capitală, a constatat o creștere a agresivității a noului coronavirus, lucru care devine îngrijorător.

"Dacă e să ne uităm la profilul pacientului internat, pacienții din acest moment sunt în marea majoritate cu forme severe. Mai mult decât atât, ajung la camera de gardă pacienți suspecți cu saturații foarte mici, care vin de la domiciliu cu forme severe.

Acesta e un lucru care ne îngrijorează, pentru că poate să indice o modificare de agresivitate a acestui virus, pe care o percepem de la o zi la alta", a declarat Beatrice Mahler, vineri seara, la un post TV.

"Dacă în primele luni, mai, iunie, numărul acestor cazuri nu era foarte mare, asistăm în acest moment la o creștere îngrijorătoare a numărului acestor pacienți. Lucrurile sunt cu atât mai sensibile pentru că urmează o toamnă în care nu ne așteptăm la o scădere a numărului de cazuri. Ar fi bine să ne menținem la acest nivel, dar trebuie să ținem cont că numărul pacienților care vor avea sindroame respiratorii post-COVID va fi în creștere", a mai spus managerul Institutului "Marius Nasta".

Mai multe articole despre:
Beatrice Mahler