MENIU

Tot mai multe animale sunt ucise de urși, care atacă și în zone de câmpie. Localnicii sunt în pericol

Foto arhivă

Urșii s-au înmulțit și caută noi teritorii, chiar și în sate de câmpie. Animalele sălbatice atacă gospodăriile oamenilor și le omoară animalele în căutarea hranei.

Localnicii sunt tot mai disperați și cer să se ia măsuri pentru a împiedica înmulțirea și răspândirea lor. La Sărata Monteoru, în județul Buzău, sătenii primesc aproape zilnic mesaje Ro-Alert. 

Câteva comune din județul Buzău sunt de aproape o lună asaltate de atacurile urșilor. Localnicii sunt disperați de faptul că animalele din gospodării le sunt ucise de animalele sălbatice și totodată se tem și pentru viețile lor.

„Aveam poarta asta deschisă și a sărit pe aici peste gardul asta, a intrat la ele aici nu a putut să le prindă le-a gonit și le-a adus aici. Ne-a mai omorât o oaie și  două capre”, spune Dumitru Constantin, localnic din Sărata Monteoru

Localnicii din trei comune primesc aproape zilnic mesaje Ro-Alert pentru a fi precauți.

În stațiunea Sărata Monteoru nu au fost nici nu se auzea de așa ceva. Cred ca sunt cei alocați care au fost aduși aici în județul Buzău”, spune Daniel Țiclea, prefectul județului Buzău.

Și în alte județe din țară urșii au făcut prăpăd și au ucis animale din gospodării. Oamenii cer disperați autorităților să ia măsuri pentru prevenirea acestor tragedii.

Mai multe articole despre:
ursi animale localnici