MENIU

Tot mai mulți copii, internaţi în stare gravă cu ulcer duodenal. Care e cauza

Dureri de stomac, frecvente la copii

Un fenomen îngrijorător are loc în ultimii ani: un număr tot mai mare de copii fac ulcer duodenal, boală caracteristică pe vremuri adulților.

Medicii trag un semnal de alarmă: tot mai mulți copii se internează de urgență cu ulcer duodenal, boală caracteristică pe vremuri vârstei adulte.

Tot mai mulţi copii sunt internaţi în stare gravă cu ulcer duodenal, spun medicii. La Institutul Mamei şi Copilului din Moldova sunt spitalizaţi, săptămânal, cel puţin cinci minori cu acest diagnostic, dublu faţă de acum zece ani.

Cele mai multe internări au loc toamna şi iarna, când afecţiunea se acutizează.

Potrivit medicilor, copiii fac ulcer duodenal, deoarece nu respectă mesele zilei şi consumă alimente de tip fastfood. La acutizarea maladiei contribuie şi stresul.

În multe cazuri, sunt ignorate simptomele afecţiunilor gastrointestinale, care contribuie ulterior la apariţia ulcerului, scrie Publika.md.

Pentru a evita ulcerul la copii, nutriţioniştii îi îndeamnă pe părinți să pună piciorul în prag astfel încât copiii să mănânce cât mai sănătos și regulat.

Masa de dimineață este foarte importantă, iar la prânz mâncarea caldă nu trebuie să lipsească, de dorit o supă din legume cu o bucăţică de carne.

Mai multe articole despre:
copii ulcer ulcer duodenal