MENIU

Tot ce trebuie să ştii despre cura cu suc din iarbă de grâu. Cum să-l faci şi de ce să-l bei

Tot ce trebuie să ştii despre cura cu suc din iarbă de grâu. Cum să-l faci şi de ce să-l bei

Daca iti faci acasa si bei proaspat un suc din iarba de grau o sa fii mai sanatoasa. Ajuta impotriva bolilor de sange si amana efectele imbatranii.

Sucul din iarba de grau are de doua ori mai multa vitamina A decat morcovul, are mai multe vitamina C decat portocalele si contine toate tipurile de vitamine B, calciu, fosfor, magneziu, sodiu si potasiu.

In sucul de iarba de grau gasesti multe proteine, care inlocuiesc aminoacizii esentiali. Aproximativ 20% din caloriile pe
care le contine provin din proteina, scrie andreearaicu.ro.

Cum iti faci singura suc din iarba de grau? In primul rand, cresti grau. E simplu si o poti face foarte usor acasa. Platezi graul intr-o farfurioara pe care pui un servetel si un strat subtire de pamant. Avantajul este ca graul creste foarte rapid.

Cand are in jur de 10 centimetri, il poti taia. Iarba de grau se macina intr-un mojar sau in blender, cu apa. Dupa ce o pasezi bine, trece sucul printr-un filtru sau sita foarte fina.

Sucul din iarba de grau trebuie consumat in maximum o ora de cand a fost preparat. Altfel, clorofila va incepe sa oxideze si vei pierde din proprietatile benefice ale acestui suc. Efectul maxim il are insa atunci cand este consumat in mai putin de 15 minute dupa ce a fost facut.

E bine sa bei suc din iarba de grau. In afara de faptul ca iti umple organismul de vitamine, minerale, antioxidanti, enzime si fitonutrienti, acest suc are un puternic efect de detoxifiere. Ajuta mai ales ficatul si sangele.

Neutralizeaza toxinele din organism, iar enzimele din acest suc din iarba de grau te protejeaza de tot felul de factori cancerigeni.

In plus, curata corpul uman din cap si pana in picioare de metale grele, substante poluante si alte toxine care pot sa iti afecteze sanatatea.