MENIU

Torţionarii din timpul regimului comunist ar putea scăpa de dosare, mulţumită noului Cod Penal

<p>Ion Ficior</p>

Au torturat şi au ucis sute de persoane, dar legea ar putea fi de partea lor! Noul Cod Penal i-ar putea ajuta pe torţionari să scape de dosare.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc avertizează că un articol din actul normativ pune în pericol acuzarea torţionarilor Alexandru Vişinescu şi Ioan Ficior.

Indignaţi că torţionarii ar putea scăpa nepedepsiţi, reprezentanţii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului au sesizat Ministerul Justiţiei şi Consiliul Superior al Magistraturii pentru a modifica articolul referitor la genocid. Prevederea ar putea să nu fie însă modificată.

"Nu avem in acest caz atributele asa cum au fost ele definite de procuror a unei colectivitati pe criterii politice. In vechiul cod penal era o conjunctie colectivitate şi grup dupa care urmau aceste adjective. Disparand acest termen dispare si posibilitatea de a incadra aceste fapte la infractiunea de genocid", a declarat la Realitatea TV ANDREI MURARU, preşedinte IICCMER.