MENIU

Top județe cu cele mai mari SALARII

Mari diferente de salarii intre judete

Faptul că angajaţii din București primesc cele mai mari salarii din țară nu este o noutate pentru nimeni. Interesante sunt următoarele poziții în clasamentul județelor în funcție de nivelul salariului mediu net pe care îl primesc angajații.

Pe poziția a doua, după Capitală, se situează județul Ilfov, unde, tot datorită companiilor din București, lucrătorii au avut un venit salarial mediu net de 1.980 lei, în luna iunie a acestui an, conform datelor publicate de INS şi analizate de Money.ro.

Pe locul al treilea se plasează, la mică distanță județul Timiș, cu un salariu mediu net de 1.810 lei. Județul vestic a urcat de pe locul 5, în luna iunie 2013, pe locul 3 anul acesta, după o creștere medie a veniturilor salariale ale angajaților de 9,4%.

Urmează în clasament județul Cluj, care a coborât de pe poziția a treia anul trecut pe poziia a patra, în 2014, cu un venit salarial mediu net, la jumătatea acestui an, de 1.784 lei.

Locul 5 în topul județelor unde angajații beneficiază de cele mai bune salarii din țară este ocupat de județul Gorj. Oltenii au urcat de pe poziția a șasea anul trecut, depășindu-i pe angajaţii din Sibiu. Astfel, la finele primului semestru al acestui an, gorjenii aveau salarii mai bune decât sibienii: 1.736 lei/lună, comparativ cu, respectiv, 1.714 lei lunar. Mai multe...

Mai multe articole despre:
salarii top judeţe salarii judeţe