MENIU

Top 10 alimente bogate în IOD

Iodul este un aliat valoros al organismului nostru, mai ales în cazul unui atac nuclear. Într-adevăr, granulele stabile de iod ar permite tiroidei să absoarbă iodul radioactiv dispersat în mediu. Cu toate acestea, iodul joacă un rol și mai important pentru corpul nostru.

Ce este iodul și care este rolul lui în organism?

Iodul este un mineral esențial pentru funcțiile corecte ale tiroidei. De asemenea, este important pentru producerea hormonilor tiroidieni care ajută la creșterea și metabolismul. Deficitul de iod poate duce la întârzierea mentală, tulburările psihice și fizice la adulți și risc crescut de cancer tiroidian, boală fibrocistică a sânului, colesterol ridicat, letargie, oboseală, depresie, creștere în greutate și umflarea tiroidei.

Deci, trebuie să ne asigurăm că luăm alimente bogate în iod în cantități suficiente. Cea mai mare sursă de alimente bogate în iod se găsește în mare / ocean.

Se găsește, de asemenea, în multe ingrediente, principala fiind sarea alimentară, numită și sare de masă.

Necesarul de iod variază de la persoană la persoană. Pentru adulți, aportul zilnic de iod ar trebui să fie de 150 µg. În timpul sarcinii, aceste nevoi sunt crescute și ajung la 200 µg/zi. Aceste niveluri trebuie respectate pe tot parcursul alăptării.

Citește continuarea pe tabu.ro.