MENIU

Toader sfidează Comisia Europeană printr-un nou OUG. Vrea un DNA de control al magistraților

Alianța de guvernare ignoră total recomandările Comisiei Europene, din raportul MCV, și Comisiei de la Veneția și merge înainte cu planul de înființare a unui nou DNA controlabil politic.

Pe lângă DNA și DIICOT, ar putea fi înființată o nouă Direcție din scheletul actualei secții de investigare a magistraților, creată de PSD-ALDE în ciuda criticilor dure venite din partea instituțiilor europene.

Societtaea civilă a acuzat acest proiect ca fiind un instrument de control politic al magistraților, însă Tudorel Toader pregătește o Ordonanță de urgență în acest sens, spun surse apropiate situației.

Potrivit Antena 3, Ministerul Justitiei va elabora o ordonanță de urgență pentru ca Secția pentru anchetarea infracțiunilor din justiție sa fie transformată în Directie, urmând a avea sediu si buget propriu.

În urmă cu mai bine de o saptămămana, la dezbaterile de la Ministerul Justiției privind Secția pentru anchetarea infracțiunilor din justiție s-a pus în discuție reorganizarea acesteia, astfel încât să aibă același statut precum DNA și DIICOT, urmând a fi transformată în Direcție, daca demersul va fi aprobat.

"Având în vedere calitatea persoanelor investigate consideram că e necesară o independență față de Parchetul General, cum au și DNA și DIICOT", a spus recent procurorul șef adjunct al Secției, Adina Florea.