MENIU

Leul nu iese din corzi. Moneda EURO rămâne aproape de maximul istoric

După ce luni, 13 noiembrie, leul a atins cea mai slabă cotație din istorie în raport cu euro, cursul valutar urcând la valoarea de 4,6495 lei, marți uraganul s-a temperat, iar euro a scăzut ușor la cotația oficială a BNR.

BNR a anunțat, marți 14 noiembrie, un curs de 4,6482 lei/euro, sub cotația-record de luni, dar se menține peste anteriorul record din august 2012, când euro se afla la 4,6481 lei.

Leul s-a apreciat mult mai puternic în fața dolarului american: BNR a anunțat un curs de 3,967i lei/dolar, sub cotația de 3,99 lei/dolar de ieri.

Pe piața interbancară moneda euro a fost cotată la 4,6440 lei, în jurul orei 12.00, înainte ca BNR să anunțe noul curs oficial pentru data de 14 noiembrie 2017.

13 noiembrie a fost o zi cu ghinion pentru banii românilor. LEUL a atins cel mai slab nivel din istorie în raport cu moneda euro, pe fondul scandalului fără precedent declanșat de noul dosar penal pe numele șefului PSD, Liviu Dragnea, dar și al "haosului fiscal" instrumentat de Guvern.

Banca Națională a anunțat, luni, un curs de schimb euro/leu de 4,6495, peste cursul istoric din august 2012 - 4,6481 lei/euro. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că "este un atac asupra leului".

"Nu sunt bancher, nici economist, dar citiţi declaraţia Guvernatorului BNR cu privire la modul în care a fost manipulat ROBOR pe cursul de schimb. Este vorba de acţiuni speculative, determinate de cei care încearcă ca parte a unei campanii de a afecta situaţia economică. Este un atac asupra leului şi în anul 2008 a fost un atac masiv pe leu pe care BNR l-a contracarat", a declarat Călin Popescu Tăriceanu luni.

Mai multe articole despre:
BNR curs valutar curs euro