MENIU

Tinerii pensionari speciali de la guvern, cu venituri impresionante. Unii reușesc să cumuleze pensiile speciale cu un salariu de 10.000 de lei lunar

Foto: Profimedia

În timp ce românii ies la pensie la 65 de ani, pensionarii speciali din Guvern se retrag din muncă și la 45 de ani. Aceștia se bucură de pensie specială, în unele cazuri mult mai mare decât salariul pe care-l iau pentru munca depusă în Executiv. Și nu sunt puțini. Unii angajați din sistemul public, potrivit declarațiilor de avere, reușesc să cumuleze un salariu de 10 mii de lei lunar plus pensii de câteva ori mai mari.

Sumele de bani pe care angajații din sistemul public le primesc, adică pensionarii speciali ai guvernului, sunt uriașe, și avem și câteva exemple pentru a ilustra mai bine această situație.

Romeo Simionescu secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne: A lucrat 20 de ani în minister iar în anul 2016 a fost trecut în rezervă. În ultimii ani a fost șef de birou la Protecția Internă din cadrul Serviciului de Informații și Protecție internă Gorj. Acesta s-a pensionat cu o pensie de aproape 9.000 de lei pe lună, plus peste 74.000 de lei venituri salariale. 

Un alt exemplu este George Călin Șerban, secretar de stat la Justiție și fost judecător. Acesta s-a pensionat la vârsta de 49 de ani. Pe lângă aceasta, Șerban beneficiază de venituri 116.808 lei, salariul de la Ministerul Justiției, la care se adaugă restanțe salariale în valoare de  62.099 de lei de la Tribunalul Călărași. George Călin Șerban are o pensie lunară de 25.216 lei.

Un ultim exemplu: Silviu Gabriel Barbu, șef al Corpului de control al premierului pe vremea guvernării Cîțu. Acesta a ieșit la pensie la 50 de ani cu 20.000 de lei pe lună. În plus, mai beneficiază de 116.291 de lei de la SGG, 4.271 de lei de la Universitatea din București și 74.608 lei de la Universitatea Transilvania Brașov. Mai mult, Barbu mai primește 10.187 de lei „drepturi salariale din executare sentințe” de la Curtea de Apel București.

Mai multe articole despre:
pensii speciale pensionari speciali salariu guvern