MENIU

Tinerii donează sânge și primesc la schimb abonamente gratuite la Neversea. Cozi la centrele de transfuzie din țară

S-a dat startul unei campanii uriașe de donare de sânge în mai multe centre de transfuzie din țară. Cei care vin să doneze vor primi la schimb abonamente gratuite la Neversea, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică electronică din România. Încă de la primele ore ale dimineții, sute de tineri s-au prezentat la cabinetele din țară. 

Sute de tineri au făcut cozi la centrele de transfuzie din țară pentru a primi un abonament gratuit la unul dintre cele mai așteptate festivaluri ale verii.

Donator: Donez la fiecare 3-4 luni, sunt donator constant.

Reporter: Vă bucurați și de biletul la Neversea?

Donator: O să i-l dau fetei mele care abia așteaptă. 

Prin această campanie, organizatorii speră să aducă în centre cât mai mulți oameni și asta pentru că spitalele din țara noastră se confruntă cu o criză acută de sânge, iar medicii au fost nevoiți inclusiv să amâne intervenții chirurgicale urgente.

„Ne ajută pentru că ne aduce un număr mare de donatori în centru. Sunt toti donatori tineri pentru ca, în general, tinerii merg la concert. Ce ne-am dori noi e să avem așa un festival Neversea în fiecare zi și să vină să doneze”, a precizat Dr. Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sangvină București.

Organizatorii au demarat această campanie în urma cu 8 ani. Până acum peste 18.000 de persoane au donat din toatăț, doar anul trecut s-au strâns peste 1.200 de litri de sânge, care au salvat viețile a 3627 de oameni.

Mulți dintre cei care au donat nu au venit însă doar de dragul festivalului.

„Nu prea sunt fan festivaluri, dar cred ca e un beneficiu pentru oamenii care au plăcerea asta. Am venit să donez și am venit pentru că știu că se face un set de analize și prefer să donez ca să știu ca poate fi folosit sângele meu, decât să merg la analize și să nu știu ce se întâmplă mai departe cu el”, spune un alt donator.

Cei care doresc să salveze vieți pot primi și un abonament gratuit pentru toate cele 4 zile de festival dacă donează pe 14 sau 15 iunie într-unul dintre centrele de transfuzie din București, Constanța sau Galați.