MENIU

Timmermans, nr. 2 din Comisia Europeană, avertisment despre libertatea presei în România

Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene, atrage atenția că independența presei este atacată în țările în care statul de drept este pus în pericol.

În ţările în care statul de drept este în pericol, este în pericol şi libertatea presei. Iar Comisia Europeană nu va accepta acest lucru. Este mesajul transmis de numărul doi din Executivul de la Bruxelles, Frans Timmermans.

"O parte a valorilor de bază pe care le împărtăşim este independenţa presei. De obicei, când sunt probleme cu statul de drept în ţările membre, sunt probleme şi cu independenţa media şi cu presa liberă. Iar aceasta este o chestiune în care această instituţie (C.E. - n.red) are o poziţie fermă şi luptă, iar aceasta are o mare importanţă", a declarat miercuri numărul doi din Comisia Europeană.

Comisia Europeană a discutat miercuri situația statului de drept în România. La finalul ședinței, vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans a avertizat guvernul de la București să nu ia măsuri care să afecteze sistemul judiciar și să garanteze impunitate demnitarilor de rang înalt, un mesaj referitor la OUG-ul dorit de PSD pentru salvarea lui Dragnea. "Comisia Europeană va acționa imediat, în termeni de zile", a spus Timmermans.

Timmermans: Avertizez guvernul român să nu ia măsuri ce ar garanta impunitate înalților demnitari

Mai multe articole despre:
Frans Timmermans