MENIU

Timișoara poate scăpa de restricțiile de weekend. S-ar putea deschide sălile de sport și restaurantele în interior

Foto arhivă

Potrivit raportării Prefecturii Timiș de joi, 22 aprilie, rata a scăzut în Timișoara de la 3,11 cât era miercuri, la 2,99. La nivel de județ incidența este tot în scădere și ajunge la 2,84.

Dacă rata se menține pe același trend, Timișoara scapă de restricțiile de weekend. CJSU se reunește sâmbătă, pentru a reevalua situația. Astfel, s-ar putea deschide sălile de sport, dar și restaurantele în interior. La fel și teatrele sau cinematografele, dar nu complet, scrie tion.ro

„Dacă sâmbătă, 24 aprilie, incidența va fi mai mică sau egală cu 3,5/1000 locuitori, de duminică se vor ridica restricțiile de weekend și se vor putea deschide sălile de fitness. Astfel, pe toată durata săptămânii, operatorii economici pot funcționa până la ora 21 și circulația e permisă fără limitări până la ora 22.

Dacă incidența va fi mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1000 locuitori, pe lângă ridicarea restricțiilor suplimentare de weekend (vineri – duminică) și deschiderea sălilor de sport, se vor putea deschide restaurantele în interior la o capacitate de 30% și își vor putea relua activitatea operatorii economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, la o capacitate de 30”, a explicat, pentru Tion, prefectul de Timiș Zoltan Nemeth.

 

Mai multe articole despre: