MENIU

TIGRII lui PUTIN au făcut măcel în China

Rusia şi China au avut o relaţie tensionată mai ales atunci când a venit vorba despre graniţe, războaie sau diplomaţie. În ultima perioadă relaţiile au părut că s-au îmbunătăţit, însă va rezista această armonie atunci când un tigru ucigaş şi însetat de sânge traversează frecvent şi ilegal graniţa?

Potrivit unui raport al Xinhua, agenţia de presă a statului China, un tigru siberian din Amur, pe nume Ustin, a trecut din Rusia în teritoriul Chinei şi a ucis cu cruzime mai multe capre. Potrivit Xinhua, două cranii aparţinând caprelor măcelărite cu urme de perforare de mărimea unui deget şi care demonstreză forţa atacului lui Ustin au fost găsite. Celelalte capre sunt încă dispărute.

Ustin nu este un tigru comun. Împreună cu alţi doi tigri a fost găsit aproape mort de foame, în urmă cu doi ani, în Taigaua Ussuri la graniţa Rusiei cu China. Oficialităţile au capturat felinele, le-au însănătoşit şi îngrijit, le-au învăţat să vâneze şi le-au redat apoi libertatea cu mare fast. Gazda evenimentului a fost însuşi Vladimir Putin.

Anul acesta, doi dintre tigri – cel de-al doilea este Kuzya – au trecut în China, evident nederanjaţi de regulile stricte de obţinere a vizei. De atunci, cei doi s-au comportat destul de rău cu noile lor gazde ucigând şi mâncând animalele şi păsările din fermele oamenilor. Kuzya a măcelărit în urmă cu o lună cinci pui de găină.  (sursa)

Pericolul constă acum în faptul că spre deosebire de regiunea Amur din Rusia unde densitatea populaţiei este mică (doar 1 milion de locuitori), regiunea Heilongjiang din China are o densitate de locuitori mult mai mare, cu o populaţie de 38 de milioane de capete. Astfel, cei doi tigri s-ar putea oricând întâlni din greşeală cu oameni în locul animalelor. Pentru a evita un eventual conflict, un expert în comportamentul animalelor a declarat pentru Xinhua că e foarte important ca oamenii să nu arunce cu obiecte în direcţia tigrilor în momentul în care drumurile lor se intersectează.

Mai multe articole despre:
Putin China tigri Ustin