MENIU

Tiberiu Niţu: Traian Băsescu m-a sunat la cabinet după impunerea sechestrului pe terenul de la Nana

<p>Traian Băsescu</p>

Procurorul general, Tiberiu Nitu, a declarat, miercuri dimineata, ca reputatia sa este solida si nu doreste sa alimenteze scandalul public declansat de Traian Basescu in urma cu doua zile. Totodata, Nitu a sustinut ca fostul presedinte a sunat la cabinetul sau, dupa ce s-a pus sechestru pe terenurile de la Nana.

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a declarat miercuri că fostul președinte Traian Băsescu a sunat la cabinetul său după punerea sechestrului în dosarul Nana, dar că nu a discutat cu acesta., scrie Agerpres.

Întrebat dacă Băsescu l-a sunat după ce s-a pus sechestru în dosarul Nana, șeful Ministerului Public a răspuns: "A sunat la cabinet. La această întrebare (n.r — ce i-a cerut?) nu eu vă pot răspunde. Cel care inițiază un apel știe de ce îl inițiază și pentru ce. (...) Nu am avut nicio discuție cu dumnealui".

Întrebat, referitor la declarațiile lui Traian Băsescu, dacă a omorât pe cineva la Revoluție, șeful Ministerului Public a răspuns: "În calitate de magistrat, am obligația de rezervă și discreție. Nu comentez și nu răspund afirmațiilor conjuncturale ale unor oameni politici, afirmații care nu au niciun temei juridic. (...) Vă rog să nu insistați, nu intenționez să alimentez un subiect creat artificial".