MENIU

Știai că abstinența sexuală poate fi... PERICULOASĂ? La ce te expui când nu faci sex

Sexul reprezintă un aspect foarte important în viață fiecărei persoane, deoarece are anumite efecte pozitive atât asupra organismului, cât și asupra psihicului uman.    

O viață sexuală activă este un lucru absolut normal, deci trebuie tratată că atare, fără prejudecăți. Unii oameni decid sau sunt nevoiți, din diverse motive, să se abțină de la sex, în anumite momente din viața lor. Acesta nu este, neapărat, un lucru rău, dar trebuie să ții cont de faptul că abstinența sexuală, pe o perioada mai lungă de timp, îți poate afecta sănătatea.

Iată care sunt riscurile la care te expui, dacă nu ai o viață sexuală activă, mai mult de aproximativ șase luni de zile.

Abstinența determina apariția dezechilibrelor hormonale

Dacă, din anumite motive, ai decis să nu mai ai o viață sexuală activă, trebuie să fii foarte atentă la schimbările care pot apărea și care îți pot afecta starea. Cele mai frecvente probleme cu care ai putea să te confrunți sunt tulburările menstruale, care presupun dereglarea ciclului menstrual și sângerările abundente. Durerea de sâni poate fi și ea un efect negativ al abstinenței. De asemenea, și ovarele tale pot fi afectate de lipsa sexului, astfel încât, ești predispusă la apariția chisturilor.

Lipsa sexului determină tulburări comportamentale

Sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel încât, lipsa acestuia are unele repercusiuni, în ceea ce privește comportamentul. Consecințele abstinenței pot fi: apariția dificultăților de concentrare la activitățile pe care le desfășurăm zilnic; scăderea stimei de sine, astfel încât, putem ajunge să ne subestimăm și să fim dezgustați de propria persoană; creșterea nivelului de stres, care duce la apariția atacurilor de panică. Aceste schimbări comportamentale afectează foarte tare psihicul uman.

Mai multe articole despre:
probleme sex abstinenţă