MENIU

Theodor Paleologu și Daniel Funeriu au dezgropat securea războiului: Doar un prost își poate imagina așa ceva

Scandalul CV-urilor academice "umflate" a ajuns și la nivelul unor intelectuali bine poziționați. Fostul ministrul al Educației, Daniel Funeriu, îl acuză pe fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, de faptul că și-ar fi umflat biografia universitară. În replică, acesta afirmă că "doar un prost sau un țicnit" și-ar imagina. Nu este pentru prima dată când cei 2 foști colegi in PSD își aruncă epitete grele.

Scandalul, susține Paleologu, ar fi fost reaprins de Funeriu, care a readus în atenție o contoversă mai veche.  "D. Funeriu revine la marota lui stupidă și pretinde din nou că mi-aș fi umflat CV-ul cu titlul de conferențiar la Universitatea Petre Andrei, la care am ținut doar cîteva cursuri. Este vorba de o eroare din 2012 a asistentului meu parlamentar Daniel Olteanu,(...) Din CV-ul meu a eliminat fără să-și dea seama ce era mai important. Doar un prost sau un țicnit își poate imagina că cineva își scoate din CV Harvard, Notre Dame, Wissenschaftskolleg și Bard College pentru Petre Andrei,"a scris Paleologu.

Reacția fostului ministru al Culturii a venit după ce fostul ministru al Educației l-a dat exemplu de personalitate care și-ar fi umflat CV-ul. "Până şi oameni care cu certitudine nu sunt proşti, şi nu au nevoie să o facă, gen Paleologu, îşi umflă CVurile publice cu titluri pe care nu le au (în cazul lui Paleologu "conferențiar titular")," a scris Funeriu.

Theodor Paleologu și Daniel Funeriu au fost colegi de partid (PDL) si miniștrii în 2 formule diferite ale guvernelor conduse de Emil Boc, în perioada 2008-2012.

Daniel Funeriu a fost și el protagonistul unui scandal în presă, legat de modul în care a obținut diploma de Bacalaureat in Franța și despre echivalarea studiilor universitare făcute în străinătate. Pe de altă parte, atât Paleologu, cât și Funeriu au realizări academice în domeniile de competență ce nu pot fi puse sub semnul întrebării 

Mai multe articole despre:
Theodor Paleologu Daniel Funeriu cv plagiat acuzatii