MENIU

Theodor Paleologu, după ancheta Rise Project despre Barna: ”La USR-PLUS a fost o eroare de casting”

Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidențiale din noiembrie, consideră că Alianța USR-PLUS și-a ales în mod greșit prezidențiabilul. El a numit drept „eroare de casting” decizia USR-PLUS de a-l desemna candidat la funcția supremă în stat pe Dan Barna.

„Înțeleg dezamăgirea membrilor, simpatizanților și votanților USR față de candidatul lor oficial. De aceea nici nu voi răsuci cuțitul în rană, ci rămîn la formularea blândă pe care am folosit-o deja: eroare de casting. Votanții USR-PLUS sunt în marea lor majoritate oameni cu studii și discernământ.

Vor ști să facă o alegere conformă cu aspirațiile lor etice și civice. Sunt și ei «deștepți, dar mulți»”, a scris, miercuri, Theodor Paleologu pe pagina sa de Facebook.

Reacția lui Paleologu vine după ce Rise Project a investigat o serie de „controverse” din cariera lui Dan Barna. Unul dintre ele ar fi acela că, deși acesta susține că vrea să-i întoarcă pe români în țară, el și-a construit parcursul profesional „pe seama unora nevoiți să plece”. 

Trei proiecte europene generoase au analizat cei de la Rise. Banii s-au evaporat între amici cu facturi la comandă, în nepotisme, deturnări, plăți fictive, furturi de echipamente și discursuri despre frumusețea spiritului antreprenorial. Din partea beneficiarilor, multă dezamăgire, au scris jurnaliștii de investigații.

Rise Project: „Adevărul” despre prezidențiabilul USR-PLUS! Barna a supervizat fraude cu fonduri UE

Mai multe articole despre:
null