MENIU

Testul de 3 minute care depistează ucigașul tăcut din corpul tău

Testul de sepsis durează 3 minute și poate salva, anual, zeci de mii de vieți.Testul a fost dezvoltat de oameni de știință, iar rezultatele pot fi aflate în 72 de ore. Cel puțin în Marea Britanie, peste 50.000 de oameni mor din cauza acestei boli, notează Dailymail.co.uk. 

Noul test la costuri reduse, dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Strathclyde utilizează un biosenzor pentru a verifica anumite substanțe chimice din sânge. El testează interleukina, o moleculă secretă în sistemul imunitar, găsită adesea la nivel ridicat la persoanele care suferă de sepsis.

Inventatorul Dr. Damion Corrigan, de la departamentul de inginerie biomedicală din Strathclyde, a declarat: "Cu sepsis, timpul este esențial. Pentru fiecare oră de întârziere a tratamentului cu antibiotice, crește probabilitatea decesului.

Sepsis, pe înțelesul tuturor

Sepsisul este un răspuns inflamator al organismului, atunci când acesta se confruntă cu o infecție bacteriană generalizată. Atunci când infecția bacteriană ajunge în sânge, organismul declanșează un răspuns imunitar, însă există posibilitatea ca infecția să fie mai puternică decât răpsunsul organismului și atunci se poate instala sepsisul sever sau șocul septic, care poate fi fatal. 

Mai multe articole despre:
test sepsis test sepsis