MENIU

Teroristul rus care amenință cu o revoluție ce va pune capăt regimului lui Putin. "Fantoma" anului 1917 scoasă la înaintare: mesaje sumbre pe rețelele de socializare

Pavel Gubarev/ Profimedia

Pavel Gubarev, unul dintre primii lideri ai așa-numitei „DPR” (autoproclamata republică Donețk), susține că organizația creată împreună cu agentul rus Igor Girkin - așa-numitul „club al patrioților furiosi” - PKK - este gata să devină baza unei viitoare revoluții în Rusia.

Pavel Gubarev a vorbit, astfel, într-o postare pe canalul de Telegram, despre riscul trădării de către Kremlin și a "cincea coloană" din interiorul Federației Ruse, care ar putea intra în negocieri de pace cu Ucraina, relatează Ziare.com.

În postarea menționată, Gubarev a amenințat chiar Kremlinul cu o revoluție și cu răsturnarea puterii dacă Moscova acceptă să semneze un acord de pace cu Kievul. Totul a pornit de la faptul că el și asociații săi se tem de faptul că, după o serie de înfrângeri devastatoare în Ucraina, Kremlinul va fi obligat să semneze un acord de pace cu țara pe care a invadat-o, opțiune pe care o consideră o trădare. 

După o astfel de decizie, Rusiei îi va fi imposibil să câștige în Ucraina, spune Gubarev. Totodată, în cazul unei revoluții, el propune răsturnarea "coloanei a cincea" de trădători cu ajutorul forței revoluționare a PKK, creată anterior împreună cu Girkin.

Pe rețelele de socializare se vorbește deja că Federația Rusă se mișcă cu viteză maximă pe drumul anului 1917, când, după înfrângerea din Primul Război Mondial, imperiul rus s-a prăbușit sub presiunea Războiului Civil și a revoluției.

Mai mult decât atât, Igor Girkin îi sperie pe ruși cu o catastrofă socială. El susține că Rusia, în forma ei actuală, s-ar putea ”dezintegra mâine”.

Serviciile de informații folosesc în jargon expresia „coloana a cincea” pentru a defini un grup de oameni care subminează și sabotează o națiune sau un grup din interior, de obicei în favoarea unei alte națiuni sau a unui grup.

Activitățile lor includ adesea sabotaj, dezinformare și propagandă, spionaj și terorism.

Mai multe articole despre:
terorist rus revolutie putin