MENIU

Teroare la Londra. Raid nocturn al poliției: cel puțin 7 oameni au fost arestați

Politia britanică, în raid

Șapte oameni au fost arestați în raidurile poliției care au urnat atacului terorist de miercuri de la Londra, anunță BBC News, care citează surse oficiale din Poliție.  

UPDATE: Poliția britanică este de părere că atacul de miercuri din Londra soldat cu patru morți și circa 40 de răniți are legătură cu terorismul islamic și verifică dacă nu cumva atacatorul a primit sprijin din partea altor persoane, a declarat joi ministrul apărării britanic, Michael Fallon, informează Reuters, citată de Agerpres.

'Poliția îl anchetează pe acest bărbat, pe asociații săi, de unde provenea', a declarat Fallon la postul BBC Radio. Polițiștii 'verifică în regim de urgență dacă au fost implicate și alte persoane. Ipoteza lor de lucru este că acesta (atacul — n.r.) are legătură cu terorismul islamic' într-o oarecare formă.

Șapte oameni arestați

Oficialii poliției britanice au anunțat joi dimineață că sute de detectivi au efectuat raiduri în timpul nopții la cel puțin șase adrese. Cel puțin șapte oameni au fost arestați în urma cercetărilor, a precizat, în mod oficial, poliția.

Sky News anunțase mai devreme, citând surse sub acoperirea anonimatului, că mai multe persoane au fost arestate după un raid efectuat în orașul Birmigham.

Descinderile au avut loc la o proprietate rezidenţială din apropiere de un restaurant indian din oraș. Potrivit presei britanice, maşina folosită în atacul de la Londra ar fi fost închiriată din zonă.

Zeci de ofiţeri, o parte înarmaţi, au descins la o adresă din oraș, iar martori din zonă au declarat că oameni au fost luaţi de forţele de ordine. Potrivit BBC News, maşina a fost închiriată de la o firmă din zonă pe 16 martie.

Poliţia a anunţat că nu poate da detalii despre operaţiune, deoarece face parte dintr-o anchetă în curs.

Trei persoane şi atacatorul au murit miercuri, la Londra, după ce un bărbat la bordul unui automobil Hyunday 4X4 a lovit pietonii pe Podul Westminster, înainte de a intra în plin în gardul Parlamentului. Alte 40 de persoane, inclusiv doi români, au fost răniţi.

Atac terorist la Londra. Imaginile tragediei de pe Podul Westminster