MENIU

Terenul pe care trebuia să fie reconstruită Hala Matache, concesionat unui investitor privat

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, pentru HotNews.ro, că nu mai are unde să reconstruiască Hala Matache, în contextul în care terenul pe care stabilise să facă acest lucru a fost concesionat de Primaria sectorului 1 unui investitor privat, care l-a pus gaj la bancă.

"La Hala Matache am găsit unul-doi oameni care vor să o reconstruiască pe banii lor. I-am chemat, le-am explicat, după care am aflat că terenul pe care voiam să reconstruim hala a fost dat, în concesiune, de Primăria sectorului 1. Mai mult decât atât, primarul sectorului1, Andrei Chiliman, mi-a spus că cel care a concesionat terenul l-a pus gaj la bancă. L-am rugat ca, până la sfârșitul anului 2014, să rezolve. Acum, grija mea este să mai vrea investitorii pe care i-am găsit să reconstruiască hala. Vom încerca să găsim o soluție", a spus Sorin Oprescu.

Hala Matache a fost demolată, de Primăria Capitalei, în martie, 2013, pentru lărgirea străziii Buzești. Demolarea s-a făcut după lăsarea nopții și pe cod portocaliu de ninsoare. Mai mult, acțiunea a avut loc la câteva ore distanță, după ce Primăria Capitalei îi întreba pe cetățeni și pe ONG-iști ce părere au de "demontarea" halei și mutarea pe alt amplasament, dezbatere la care niciun reprezentant al Primăriei nu a pomenit nimic despre ce avea să se întâmple, cu câteva ore mai târziu, precizează aceeași sursă.

Hala Matache era monument istoric, fiind construită în 1887. Clădirea aparține Primăriei Capitalei, fiind expropriată, în urmă cu câțiva ani, de municipalitate pentru construirea Diametralei Buzești Berzei Uranus. Până să fie cumpărată de Primăria Capitalei, în clădire funcționa o piață de carne. 

Mai multe pe HotNews.ro.