MENIU

Teoria erorilor. Cum explică ministrul Educaţiei GREŞELILE pe care le-a făcut de-a lungul timpului

Broşura "Professorium - Întrebări şi răspunsuri pentru învăţământul preuniversitar" de Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei, destinată atât profesorilor, cât şi liderilor de sindicat.

De-a lungul timpului, ministrul Educaţiei a făcut mai multe greşeli gramaticale şi de exprimare. Acesta a fost sancţionat de fiecare dată, iar săptămâna aceasta mai mulţi oameni au ieşit în stradă pentru a-i cere demisia în cadrul unui protest inedit "Biblioteca pentru Pop". Cu toate acestea, Liviu Pop are o explicaţie.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, şi-a analizat, la Antena 3, ”perlele” din ultima perioadă, printre care şi discursul susţinut în Senat, în care a spus că ”greşelile se pot corecta, erorile nu”. Cât despre folosirea cuvântului „genunche“, Pop s-a apărat spunând că e regionalism din Maramureş.

"Este esenţial faptul că greşelile se pot corecta, erorile nu"

"E un discurs pe care l-am scris în cunoştinţă de cauză şi fiind absolvent de matematică. Mulţi nu ştiu că există eroare de sistem, că există un curs de teorie a erorilor, că în lume sunt academicieni şi savanţi care au lucrări de doctorat pe tema erorilor şi unii dintre ei mai folosesc şi greşeala erorilor, dar asta e o altă discuţie. Contextul a fost pe zona gazetei matematicii. Eu am avut un semestru întreg în facultate examen pe teoria erorilor", a explicat Liviu Pop.

"Totul este sub control, operaţia la genunche a decurs bine".

"Genunchele e un cuvânt pe care îl folosim des în Maramureş. Atunci eram în spital, cu gândul acasă. E un regionalism din Vişeul de Jos", s-a apărat ministrul Educaţiei, referindu-se la un mesaj publicat pe Facebook, după o operaţie la picior.

Sursa 

Perlele de pe blogul ministrului Educaţiei:Mă tem să nu ne îndreptăm spre o GAURĂ NEAGRĂ a educaţiei

Bloggerul Pop nu rata nici un prilej pentru a „faulta” limba română.

Odată cu intrarea în politică, în 2012, abordarea actualului ministru al Educației s-a schimbat. Postările sale sunt, evident, trecute prin „filtrul” unui profesionist, astfel că greșelile de ortografie au dispărut.

AngajatorulMeu.ro a cules câteva dintre „perlele” de pe blogul lui Liviu Marian Pop, din vremurile când membrul guvernului Tudose era foarte activ în mediul online.

"Biblioteca pentru Pop". Protest cu cărţi în Piaţa Victoriei pentru demisia ministrului Educaţiei

Un protest inedit împotriva ministrului Educaţiei, Liviu Pop, a avut loc marţi, în Piaţa Victoriei din Capitală: bucureștenii au cerut demisia ministrului Pop și i-au adus ca mesaj câte o carte.

Mai multe articole despre:
Liviu Pop liviu pop perle perle liviu pop