MENIU

Teodorovici nu renunță la ideea de a candida la Cotroceni. Mesaj nostalgic pe Facebook

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, a publicat luni un mesaj misterios pe pagina sa de Facebook, în condițiile în care bugetul țării trece printr-o perioadă dificilă, iar rectificarea bugetară a adus deja scandaluri majore în interiorul coaliției de guvernare și nu numai.

De ziua lui, Eugen Teodorovici pare că a uitat faptul că Viorica Dăncilă a fost aleasă pentru a reprezenta PSD la prezidențiale și insinuează că el ar fi candidatul potrivit.

Teodorovici a postat pe Facebook un bilanț nostalgic al greșelilor dar și al împlinirilor profesionale pe care îl încheie cu o trimitere către pagina sa de candidat la președinție.

,,Am făcut cam toate greșelile pe care un om de vârstă medie, ca mine, le poate face. Am riscat, am îndurat, am strigat, am căzut și m-am ridicat de tot atâtea ori. Am îndrăznit să acționez în pofida tuturor barierelor văzute și nevăzute, pentru că am găsit soluții acolo unde alții vedeau numai riscuri. Iar fiecare an ce trece în viața mea nu face decât să-mi reconfirme alegerea #insistpentruRomania".

Guvernul urmează să adopte, luni, în şedinţă, cele două proiecte de ordonanţă pentru rectificarea bugetului de stat şi a asigurărilor sociale de stat pe 2019, la o săptămână după ce au fost publicate de Ministerul Finanţelor.

În ultimele săptămâni au existat discuții tensionate între PSD și ALDE pe tema rectificării bugetare, cei din formațiunea lui Tăriceanu invocând subiecte sensibile ca reducerea bugetelor de la Educație sau Transporturi.

Senatorul PNL Florin Cîţu a declarat, luni, că rectificarea bugetară care urmează să fie aprobată luni de Guvern este ilegală, încălcând legea responsabilităţii fiscal-bugetare şi legea bugetului. Liberalul a anunţat că va solicita înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară.

În acest timp, ministrul de Finanțe și-a făcut timp pentru propoziții sentimentale:

"Am făcut cam toate greșelile pe care un om de vârstă medie, ca mine, le poate face.

Am trăit majoritatea sentimentelor pe care un om le poate avea, din primii ani ai vieții până la vârsta maturității.

Am muncit mult și am insistat continuu ca să schimb cutume, mentalități și percepții ce păreau de neschimbat.

Am întâlnit atât de mulți oameni care mi-au marcat existența.

Am riscat, am îndurat, am strigat, am căzut și m-am ridicat de tot atâtea ori.

Am învățat din toate experiențele prin care am trecut și mi-am găsit motivația în înfruntările pe care le-am avut.

Am răspuns și nu doar am rezistat provocărilor din viața personală și cea profesională.

Am înțeles că niciun sacrificiu nu este inutil atunci când vrei să faci ceea ce alții nu au curajul să facă.

Am îndrăznit să acționez în pofida tuturor barierelor văzute și nevăzute, pentru că am găsit soluții acolo unde alții vedeau numai riscuri.

Am insistat să iau atitudine și să îmi asum decizii atunci când alții doar au șoptit, vorbit sau comentat de pe margine.

Iar fiecare an ce trece în viața mea nu face decât să-mi reconfirme alegerea #insistpentruRomania și crezul meu inspirat din profunzimea lui „ce nu te omoară te face mai puternic", a scris Teodorovici luni dimineața pe Facebook.

Un senator PNL atacă rectificarea bugetară. "Este ilegală!"

Mai multe articole despre:
rectificare bugetară Eugen Teodorovici