MENIU

Tensiuni în nordul Africii. Aviația egipteană a bombardat tabere Daesh din Libia.Algeria e în alertă

Armata algeriană și-a mobilizat forțele aeriene și terestre, după ce avioanele aeriene egiptene au efectuat vineri șase atacuri direcționate spre taberele de lângă Derna din Libia, a informat ziarul local Al-Bilad.

Forțele aeriene algeriene au început zboruri de recunoaștere, în timp ce forțele terestre au intensificat punctele de observare la granița de est cu Algeria, a raportat site-ul Al-Arabiya.

În cursul zilei, armata egipteană a declarat într-un cumunicat că forțele aeriene au efectuat șase atacuri împotriva unui număr de grupări teroriste din teritoriul libian.

Aviația militară egipteană a efectuat vineri șase tacuri îndreptate spre taberele de lângă Derna din Libia, unde guvernul de la Cairo consideră că militanții răspunzători de un atac mortal asupra creștinilor au fost antrenați, au spus surse militare egiptene.

Bombardamentele au survenit la câteva ore după ce ofițerii mascați au atacat un grup de creștini de rit coptic, ce călătoreau către o mănăstire din centrul Egiptului, omorând 29 de persoane. Grupul terorist Daesh a revendict atacul.

Între timp, Consiliul Darna Mujahideen Shura a negat că a fost atacat și a declarat că atacurile aeriene egiptene au avut loc vineri seara și au vizat zonele populate din oraș. De asemenea, Consiliul a negat responsabilitatea pentru atacul care a avut loc în Egipt.