MENIU

Telefonul de 2.000 de euro al Samsung care se strică în două zile

Samsung Galaxy Fold este primul telefon pliabil și primul telefon cu un preț de 2000 de euro. Era de așteptat ca acest telefon să fie extraordinar, dar se pare a fi incredibil de prost.

Samsung Galaxy Fold a fost pus la precomandă pe 14 aprilie, iar la câteva zile distanță exemplare ale acestui telefon au ajuns și la redactori, vloggeri și alți pasionați de tehnologie din întreaga lume. Experiența a fost una traumatizantă pentru unii dintre ei.

Telefonul de 2000 de euro, adică cât o mașină la mâna a doua, se pare că nu este construit foarte bine și s-a stricat după doar două zile de utilizare. Problemele cu care s-au confruntat unele persoane v-ar face să credeți că este vorba de un telefon de 100 de euro, nu unul de 2000 de euro, scrie engadget.com.

Cu ce probleme s-au lovit persoanele care au testat Samsung Galaxy Fold

Jurnalistul Steve Kovach de la CNC a publicat un clip video în care arată că jumătate din ecran nu mai funcționează. Unui alt jurnalist i-a apărut o umflătură în mijlocul ecranului, în dreptul zonei unde se pliază telefonul. Ceva mic a pătruns între folie şi panoul OLED. Nu este clar dacă este vorba despre ceva ce a intrat acolo din buzunar sau dacă o partea a mecanismului de pliere s-a desprins şi a ajuns sub display cumva.

Alt jurnalist care a avut probleme cu ecranul a fost unul de la Bloomberg, însă aici a avut o parte din vină. Telefonul are o folie groasă aplicată peste display, ce nu trebuie dată jos. Odată scoasă acestă folie, display-ul nu mai merg. La fel au făcut și alte persoane care au crezut că este o folie ce trebuie dată jos de pe display.

Cei de la Samsung au comentat situația spunând că „am primit câteva plângeri referitoare la display-ul acestor mostre. Vom analiza aceste unităţi individual pentru a determina cauzele problemelor. De asemenea, câteva persoane au spus că au îndepărtat stratul protector al display-ului, deteriorând astfel ecranul. Ecranul principal de pe Galaxy Fold include acest strat protector şi este o parte a ansamblului de display, fiind realizat pentru a proteja ecranul de zgârieturi. Îndepărtarea acestui strat sau adăugarea de adezivi peste ecranul principal pot duce la daune. Ne vom asigura că această informaţie va fi transmisă clar către clienţii noştri.”

În teorie, ar fi trebuit să ajungă la utilizatori începând cu 26 aprilie, dar foarte mulți dintre cei care au făcut comandă au estimări de livrare la începutul lunii iunie.

Mai multe articole despre:
Samsung tehnologie telefoane