MENIU

Ștefan Olteanu, ISU, despre clipa când a intrat în Colectiv: ”Mi-a căzut stația și am văzut jos...”

Șeful biroului coordonare intervenţii ISU, Ștefan Olteanu, care a ajuns printre primii la locul incendiului din clubul Colectiv, mărturisește că nu a mai salvat vieți la un incident de o asemenea amploare. 

Ștefan Olteanu a retrăit momentele dramatice din timpul incendiului care a avut loc vineri seara în clubul Colectiv, în care 30 de oameni și-au pierdut viața și alți aproximativ 180 au fost răniți.

”Este un moment dificil că trebuie să retrăiesc acele momente. Pe culoarul care făcea accesul către club ne întâmpina o mare de oameni cu părul ars, oameni care nu-şi puteau tine mâinile pe lângă corp din cauza arsurilor. Ţipau, urlau. Impactul emoţional era uriaş”, a povestit Ștefan Olteanu, la emisiunea ”Jocuri de Putere”, de la Realitatea TV.

Acesta a mai menționat că la intrarea în club se aflau circa 15 persoane în stare de inconştienţă, pe jos.

”Am organizat două categorii de personal. Unii s-au ocupat de transportul victimelor către ambulanţe; cu ceilalţi am intrat în club. Numai aşa puteam face o evaluare primară”, a continuat șeful biroului coordonare intervenţii ISU.

Situația cu adevărat tragică era în înteriorul clubului, mai spune Ștefan Olteanu. 

”A fost greu. Era foarte dens fumul. Se vedea doar pardoseala. Ne-am aplecat. Am găsit oameni căzuţi. Am salvat dintre ei peste 30”, a declarat Olteanu.”Mi-a căzut staţia când am intrat în club. Când am încercat s-o ridic am găsit două persoane. Le-am scos”, a adăugat acesta. 

 

 

 

Mai multe articole despre:
pompieri ISU incendiu colectiv stefan olteanu