MENIU

Teatrele din București, la un pas de ÎNCHIDERE! Care este CAUZA acestui scandal URIAȘ

Sursa foto: Facebook

Este scandal la Primăria Capitalei după ce unul dintre cele mai mari teatre din București a rămas fără finanțare. Actorii de la Teatrul Metropolis spun că de peste șase luni organizează spectacole gratis fără căldură pentru a evita închiderea. O reacție vine și de la fostul edil Gabriela Firea. Ea susține că, în ultimii doi ani, bugetele teatrelor au fost tăiate. Și fondatorii teatrului Grivița 53 sunt într-o situație disperată: nu au primit nici până acum autorizație de construire și riscă să piardă fondurile. 

Primarul Nicușor Dan spune că Teatrul Metropolis nus e va închide însă se va închide "robinetul risipei", asta deoarece edilula  decis să trimită Corpul de Control la toate instituțiile de control din subordinea primăriei. Se fac inclusiv evaluari ale directorilor acestor instituții. 

Ne amintim foarte bine că inclusiv la Taeatrul Nottara a fost trimis Corpul de Control. Reacția edilului vine după ce actorii de la Teatrul Metropolis spun că de peste 6 luni de zile țin spectacole fără căldură, asta deoarece acest teatru a rămas fără finanțare. 

80% dintre colaboratorii de acolo nu mai au niciun alt loc de muncă. Practic, este singura lor sursă de venit. 

O reacție a venit și de la fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, care spune că în ultimii doi ani bugetul instituițiilor de cultură a fost tăiat, iar anula cesta toate cele 16 instituții primesc doar 38 de milioane de lei. 

Într-o situație disperată sunt și cei care vor să construiască primul teatru de la zero. Vorbim despre fondatorii Grivița 53. Aceștia au toate avizele la zi, au primit inclusiv o finanțare de 2 milioane de euro din Norvegia, însă nu au primit autoizația de construcția de la primăria. Dacă această autorizație nu vine, atunci vor pierde fondurile.