MENIU

Taxa pe WhatsApp a declanșat un protest masiv în această țară

Taxa pe WhatsApp scoate o țară în stradă

Guvernul unei țări a avut o idee cât se poate de neinspirată: să pună taxă pe apelurile prin WhatsApp. Rezultatul: zeci de mii de oameni au ieșit în stradă, iar protestele sunt extrem de violente.

Protestele au continuat pentru a doua zi în Liban, în ciuda faptului că guvernul a dat înapoi după gafa privind planurile de impozitare a apelurilor WhatsApp, informează BBC News.

Guvernul a anunțat joi o taxă zilnică de 0,20 dolari (£ 0,15 euro) la apelurile vocale efectuate prin WhatsApp și alte aplicații.

Planul a fost eliminat câteva ore mai târziu, pe fondul ciocnirilor dintre forțele de securitate și protestatari. Mii de oameni au protestat, solicitând guvernului să își dea demisia din cauza proastei gestionări a crizei economice.

Zeci de persoane au ajuns la spital cu răni grave sau ușoare, după ce protestatarii au declanșat haosul pe străzile capitalei Beirut: au ars pneuri și cartoane, iar forțele de securitate au lansat rachete cu gaze lacrimogene. Demonstrațiile sunt cele mai grave din ultimii ani.

Mai multe articole despre:
Liban whatsapp taxa pe whatsapp