MENIU

TAXA AUTO 2012. Cazul PRIMEI ROMÂNCE căreia STATUL ROMÂN trebuie să-i restituie TAXA AUTO 2012

O româncă va primi banii înapoi

TAXA AUTO 2012 Avocatul sibian Dragoş Târşia a obţinut un nou succes la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, după ce, în anul 2008, a devenit cunoscut în toată ţara când aceeaşi Curte de Justiţie a UE a declarat taxa auto nelegală în deja cunos­cutul caz Tatu vs. statul român.

Avocatul sibian Dragoş Târşia a obţinut înapoierea TAXEI AUTO 2012, pentru clienta sao femeie din Mediaş, judeţul Sibiu, Silvia Georgiana Câmpean. Medieşeanca este prima căreia statul român va trebui să îi restituie taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, scrie tribuna.ro.

TAXEI AUTO 2012 Prin decizia comunicată la data de 3 februarie 2014 în cazul Câmpean - Ciocoiu, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene de la Luxemburg consideră că ordonanţa pri­vind TAXA AUTO din ianuarie 2012 încalcă legislaţia euro­peană.

TAXEI AUTO 2012 Avocatul sibian spune că a luat decizia de a se adresa acestei instanţe pentru că statul român doar a schimbat titulatura legii fără să modifice ceva esenţial în conţinutul ei.

TAXEI AUTO 2012 "A fost nevoie să ne adresăm Curţii de Justiţie a Uniunii Europene pentru că legiuitorul român a schimbat practic titulatura legii şi sub această formă a pretins că există o nouă reglementare. În fapt, noi am demonstrat că practic vorbim despre acelaşi lucru, chestiune care ne-a fost vali­dată prin ordonanţa co­mu­nicată de Curtea de Justiţie a UE în cauza Câmpean – Ciocoiu. În continuare suntem dezavantajaţi de legiuitorul român, pentru că permanent schimbă titulatura legii. În pre­zent avem timbrul de me­diu pe care de asemenea l-am atacat şi urmează să fie analizată şi această regle­mentare. Din păcate, suntem întotdeauna cu un pas în urmă pentru că ei au acest avantaj, dar practic, pentru a dispune restituirea vechilor taxe, modifică constant legislaţia, pretinzând că au înlăturat chestiunile discutabile şi profită de lipsa de celeritate a sistemului judiciar român", a declarat pentru Avocatura.com Dragoş Târşia. Clientul lui în acest proces, Silvia Georgiana Câmpean, este din Mediaş, judeţul Sibiu.


TAXA AUTO 2012 A FOST DECLARATĂ ILEGALĂ. Cum îţi poti recupera banii, dacă ai plătit-o?