MENIU

Tatăl unui tânăr mort în Colectiv: ”Medicii sunt dezinteresați. Minciuna, cuvântul de ordine”

Sistemul de sănătate ”n-a învățat nimic” din tragedia de la Colectiv, este de părere tatăl unui tânăr rănit în incendiu care a pierit, apoi, la spital. 

În opinia lui Ion Chelba, tatăl fotografului Alex Chelba, supraviețuitorii și rudele victimelor incendiului din Colectiv au trăit cu speranța că tragedia prin care au trecut ar fi putut duce la îmbunătățirea serviciilor medicale din România. ”De opt luni trăim cu o speranță că prin ceea ce spunem și arătând publicului ce se întâmplă în anumite părți ale sistemului medical putem schimba mentalități, poate chiar oameni. Dacă un șef de spital greșește o dată, de două, de trei ori, de ce să schimbi sistemul cu același om?!”, a declarat acesta.

Ion Chelba consideră că în spitale domină interesele materiale de care, însă, pe pacienți nu mai vor să audă. ”Este un amestec de interese materiale care nu mai interesează pe pacienți. Au ajuns într-o stare de beatitudine a meseriei pe care n-o înțeleg. De ce nu este pacientul pe primul loc. Iau un salariu ca să îngrijească un pacient. Vă pot spune că unii medici sunt dezinteresați. Cât a trăit fiul meu, 'minciuna' a fost cuvântul de ordine", a completat el.

 Declarația sa vine în contextul scandalului de la Spitalul de Arși din Capitală unde, în doar câteva zile, o femeie și-a pierdut viața după ce i s-a administrat o grupă de sânge greșită și un pacient a fost filmat având larve pe arsuri.  Ministerul Sănătății a decis închiderea parțială a spitalului. Parchetul Tribunalului Bucureşti s-a autosesizat şi a fost deschis dosar penal pentru moarte suspectă. UPDATE: Ministerul Sănătăţii a aplicat amenzi în valoare de 6.000 de lei. Totodată, a dispus suspendarea activităţii în Secţia de Terapie Intensivă a spitalului.

 

Mai multe articole despre:
sănătate colectiv spital arsi Alex Chelba