MENIU

Tatăl primului tânăr ucis la Revoluția din 89, după declarațiile lui Iliescu: O lovitură puternică!

Ion Gîtlan, tatăl primului tânăr ucis în București, la Revoluţie, a declarat joi că declarațiile lui Ion Iliescu despre Revoluție sunt o lovitură pentru toți cei care și-au pierdut rude în decembrie 1989.

”Cred că pentru toți părinții este o lovitură puternică, dată acestor oameni pentru că de 26 de ani nu s-a putut rezolva problema celor care au fost vinovați de această tragedie. Lucrurile s-au împărțit în două. O perioadă în care e de vină securitatea, și partea cealaltă, după Revoluție unde sunt alți vinovați. Eu credeam că domnul Iliescu putea să își mănânce o pensie și să se retragă din această chestiune și să rămână în istorie cu ce a făcut, cu bune și cu rele. Relele astea le-am simțit cei care am avut de suferit”, a spus Ion Gîtlan, scrie B1 TV.ro.

”Eu consider că cea mai importantă este viața acestor oameni care au suferit de 26 de ani, nu numai noi, care ne-am pierdut copiii. Noi, de 26 de ani, nu vreau să îmi plângă nimeni de milă, noi, părinții, nu avem sărbătorile normale. Nu prea vine Crăciunul, când în 21 decembrie se fac colive, se fac pomeniri, copiii mei ceilalți, caut să nu îi tulbur cu suferința mea”, a mai spus bărbatul.