MENIU

Tatăl lui ANDREI POSTELNICU: Sâmbătă seară am aflat despre dispariţia lui; nu avem nicio altă veste

Tatăl lui ANDREI POSTELNICU: Sâmbătă seară am aflat despre dispariţia lui; nu avem nicio altă veste

ANDREI POSTELNICU. Mihai Postelnicu, tatăl jurnalistului Andrei Postelnicu, dispărut în SUA, la sfârșitul săptămânii trecute, spune că a început să se îngrijoreze după ce tânărul nu a mai sunat acasă, așa cum era stabilit, ei aflând ce s-a întâmplat sâmbătă seară, de la autoritățile americane.

ANDREI POSTELNICU. "Sâmbătă seara am aflat de dispariția lui. Andrei trebuia să ne dea un telefon, nu a făcut-o și am început să avem semne de întrebare. Nu am avut cu cine să vorbim în SUA, doar cu autoritățile, iar acum a plecat acolo și iubita lui Andrei, care era în Anglia, unde locuiesc împreună. El plecase mai devreme în America și urmau să se întâlnească amândoi acolo după câteva zile", a declarat Mihai Postelnicu, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX.

El a afirmat că așteaptă vești de la autoritățile americane, care i-au spus că îl vor contacta atunci când vor avea noutăți.

"În acest moment așteptăm. Am luat legătură cu autoritățile americane, au spus că nu vor face comentarii până nu termină ancheta. Le-am dat numărul meu de telefon și mi-au spus că mă vor contacta atunci când vor avea rezultate. Deocamdată nu mai am nicio veste în plus", a mai spus Mihai Postelnicu.

Bărbatul a precizat că până în prezent nu a fost contactat de către autoritățile române în legătură cu dispariția fiului său.

ANDREI POSTELNICU. Mihai Postelnicu a mai spus că Andrei avea brevet de trei ani și că nu era pentru prima dată când pilota un avion.

"Avea brevetul de trei ani. Îl obținuse în Franța, inițial a încercat în România, dar i-au spus că nu corespunde, iar atunci a mers în Franța, a făcut școala și a luat brevetul acolo. Avea destule ore de zbor, nu era prima oară când pilota", a mai afirmat tatăl lui Andrei Postelnicu.

Părinții lui Andrei Postelnicu locuiesc în Constanța. Mihai Postelnicu este fotograf, iar soţia acestuia, Mihaela, este profesoară de limba franceză. Andrei Postelnicu a urmat cursurile Liceului "George Călinescu" din Constanța, după care a studiat în străinătate.

ANDREI POSTELNICU. El era stabilit de mai mulți ani în Marea Britanie și a colaborat ca jurnalist cu mai multe publicații din țară.

Andrei Postelnicu a lucrat timp de opt ani pentru cotidianul britanic Financial Times şi pentru Bloomberg News. Activitatea sa jurnalistică include reportaje, articole de analiză şi comentarii pentru BBC, RFI, Foreign Policy şi Newsweek.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, marţi, că, momentan, MAE nu are confirmarea oficială privind faptul că Andrei Postelnicu ar fi pilotat avionul dispărut vineri în SUA.

Mai multe articole despre:
America jurnalist dispărut andrei postelnicu