MENIU

TAROM trimite sâmbătă alte două curse speciale pentru repatrierea români abandonați de Blue Air. Anunțul ministrului Grindeanu

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor /Foto: INQUAM/Ilona Andrei

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat, vineri seara, pe pagina sa de Facebook, că TAROM trimite sâmbătă alte două curse speciale pentru repatrierea cetăţenilor români abandonaţi de Blue Air pe aeroporturile din Europa.

Potrivit ministrului, prima cursă va pleca la ora 5:25 spre aeroportul Zakynthos după care va continua zborul spre aeroportul Heraklion, pentru a repatria 160 de cetățeni aflați în Grecia.
A doua cursă va pleca la ora 22.20 direct spre Heraklion pentru a repatria alți 189 de cetățeni români.
 
"TAROM a mai trimis până acum o cursă specială la Heraklion (Grecia) dar și la Tel Aviv (Israel), Larnaka (Cipru) și Malaga (Spania), pentru aducerea în România a cetățenilor români în condiții de siguranță. Mulțumim TAROM pentru răspunsul prompt și pentru asumarea acestor misiuni speciale!", a scris ministrul, în mesajul de pe pagina sa de socializare. 
 
 
Compania Blue Air a anunţat, vineri, că va relua zborurile din 10 octombrie, precizând că pentru moment nu dispune de fondurile necesare plăţii combustibilului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie.
Mai multe articole despre: