MENIU

Tăriceanu - 4% îi strică planurile lui Iohannis. "Miroase ca o capcană"

Călin Popescu Tăriceanu respinge pactul național propus de președintele Klaus Iohannis.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat miercuri că respinge acordul național propus de președintele Klaus Iohannis tuturor partidelor parlamentare pentru anularea tuturor modificărilor intens criticate aduse legislație din justiție.

Tăriceanu interpretează pactul propus de Iohannis ca fiind un instrument pentru a fi reales președinte. "Ne face, practic, o propunere celor din PSd și ALDE să îl susținem pentru al doilea mandat", spune șeful ALDE.

"La consultări, președintele nu a făcut nici cea mai mică mențiune referitor la acest subiect. Președintele nu face decât să deturneze sensul referendumului. A fost vorba de justiție și în niciun caz despre orientarea proeuropeană a României, pe care nu cred că a pus-o cineva în discuție. Este o deturnare a sensului referendumului. Ar fi fost normal să ne aducă la cunoștință un asemenea pact. După cinci ani în care nu a făcut decât să semene dezbinare, prin acest pact vrea să aibă un instrument pentru a fi reales președinte. Ne face, practic, o propunere celor din PSd și ALDE să îl susținem pentru al doilea mandat", a spus Călin Popescu Tăriceanu într-o declarație de presă la Parlament.

"Miroase ca o capcană sau o jucărie prin care președintele să-și mai adauge o șansă în plus pentru un nou mandat", a adăugat el. Tăriceanu într-o declarație de presă.

Mai multe articole despre:
Călin Popescu Tăriceanu