MENIU

Tânăr motociclist, în comă profundă indusă, în urma unui accident produs pe DN9

Un tânăr în vârstă de 34 de ani a ajuns în comă la spital după ce a fost lovit în cap de un braț al unui erbicidator, neasigurat corespunzător. Accidentul s-a întâmplat între localitățile Gepiu și Leș, sens de mers înspre Oradea.

Totul a început sâmbătă, 14 aprilie, când acesta împreună cu un alt prieten au dorit să ajungă la Oradea pentru a fi alături de colegii motocicliști care organizau un marș moto cu ocazia deschiderii sezonului mototciclistic.

Din nefericire, fatidicul a făcut ca brațul unui utilaj agricol de erbicidat să se deschidă exact când arădeanul trecea prin dreptul său. A durat câteva secunde. Primul motociclist, prietenul victimei, a apucat să se ferească, însă tânărul nu a mai avut timp. Astfel, a fost lovit din plin în umăr și în cască dintr-o parte, fiind proiectat pe carosabil, inconștient. 

În urma impactului, echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă sosit la fața locului a găsit pacientul în stare comatoasă, cu multiple alte leziuni, precum politraumatism, traumatism cranio-cerebral sever, fractură de bază de craniu, fracturi multiple la nivelul viscerocraniului (oasele feței), focare hemoragice intracerebrale, suspect leziune axonală difuză și fractură de claviculă stângă.

Conform aradon.ro, martorii au declarat că brațul utilajului nu era asigurat, nu era legat și că s-ar mai fi rabatat de câteva ori înspre carosabil până când arădeanul a fost lovit.

Dacian Juca, medic șef locțiitor al UPU-SMURD Bihor, spune despre starea de sănătate a tânărului, acum, la patru zile după accident, că „pacientul a rămas în stare comatoasă. Toate leziunile suferite sunt grave, spre foarte grave. A fost internat pe secția de Terapie Intensivă. Aici a şi rămas, într-o comă profundă indusă, tocmai pentru a-i ușura vindecarea. Urmează să se temporizeze inducția anestezică, pentru ca colegii mei să îl trezească, spre a vedea exact dacă leziunile neurologice sunt în curs de reversibilitate. În acest moment, starea lui este staționară, dar gravă”.