MENIU

Tachinări iresponsabile ale lui Kim Jong-un: „Pregătesc daruri mici și mari pentru yankei”

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a promis „pachete de cadouri mai mici și mai mari” pentru „imperialiștii americani”, în timp ce își savurează succesul celui mai recent test cu rachete balistice intercontinentale (ICBM).

Lăudând cercetătorii care dezvoltă tehnologii de înarmare nucleară și mulțumit de faptul că lansarea de marți a coincis cu Ziua Independenței Statelor Unite, Kim Jong-un a făcut apel „să se trimită în mod frecvent pachete de cadouri mari și mici pentru yankei, ca să nu se plictisească”, relatează Agenția Centrală Coreeană de Știri, citată de Russia Today.

Marți dimineață, guvernul de la Phenian a afirmat că a lansat cu succes prima sa rachetă balistică intercontinentală, Hwasong-14, care este capabilă să poarte o „capcană nucleară mare și grea”.

Lansarea a fost confirmată și de către ministerul rus al Apărării. Racheta, despre care se crede că poate să lovească teritoriul american, a fost numită „o altă victorie strălucită a poporului coreean în lupta împotriva imperialiștilor conduși de SUA".

Lansarea testului a generat reacții virulente din parea opiniei publice de pe mapamond.

În ciuda amenințărilor liderului de la Phenian, militarii americani și sud-coreeni au lansat rachete tactice de suprafață în apele neutre, iar partea americană amenință să implementeze și să angajeze sisteme de rachete în caz de provocări ulterioare venite din nordul peninsulei coreene.