MENIU

Incendiu la Club Colectiv. Ce anunțau organizatorii cu puțin timp înainte de tragedie

Sute de tineri se aflau în clubul Colectiv, pentru lansarea unei trupe, Goodbye To Gravity. În reclama pentru spectacol, organizatorii au anunţau efecte pirotehnice, deşi nu aveau autorizaţie pentru artificii.

Clubul Colectiv era autorizat să funcţioneze din ianuarie, iar ultimul control la local a avut loc pe 21 octombrie, adică în urmă cu doar 10 zile. Atunci, inspectorii au constatat lipsa personalului calificat. Ca o ironie a sorţii, trupa lansa printre altele şi melodia ,,Ziua în care vom muri".

Afişul care anunţa concertul trupei ,,Goodbye To Gravity" - ,,Mantras of war" precizează:

,,Concertul va beneficia de un show de lumini customizat, precum și de efecte pirotehnice și decoruri special create pentru a reda atmosfera SF a artwork-ului. Nu vor lipsi invitați speciali, un after-party de Halloween marca GTG și multe alte surprize!"

Înainte de show, basistul Alex Pascu anunţa că ,,lansarea va fi un eveniment cu adevărat special pentru fanii rock din România.”

Şi vocalistul Andrei Găluţ spunea: “Cu siguranță va fi un concert unic, cu un setlist extins, ce va cuprinde cele mai bune piese de pe cele două albume ale noastre."

Pe pagina de Facebook a clubului, spectatorii au postat poze din timpul concertului, cu puţin timp înainte de explozia devastatoare. După tragedie, unii martori oculari au postat şi fotografii cu victimele.

Mai multe articole despre:
incendiu club colectiv