MENIU

Un milion de brazilieni în stradă împotriva Dilmei Rousseff

<p>Rio de Janeiro / Foto: wallpaper.rebelnetwork.ro</p>

Aproape un milion de brazilieni au protestat duminică împotriva Dilmei Rousseff, președintele de stânga al țării, în 74 de orașe, dintre care mai mult de jumătate la Sao Paulo (sud-est), potrivit estimărilor poliției militare, informează AFP, potrivit AGERPRES.

La Sao Paolo, capitala economică a gigantului latino-american și fief al opoziției, un cortegiu imens reunea către orele locale 15:20 (19:20 GMT) circa 580.000 de oameni pe bulevardul Paulista din centrul orașului, a anunțat poliția militară locală pe contul său de Twitter.

Și la Rio de Janeiro au protestat sute de mii de oameni. Protestul din Rio a început la orele locale 09:30 (12:30 GMT) pe plaja din Copacabana și a depășit chiar și cele mai optimiste așteptări în ceea ce privește participarea. Organizatorii protestelor sunt grupuri civice din care fac parte opozanți neafiliați politic.

Manifestanții au strigat lozinci împotriva Dilmei Rousseff și împotriva corupției. Majoritatea protestatarilor din Rio făceau parte din clasa medie sau bogată, clasă care la alegerile din octombrie 2014 a votat în masă în favoarea opoziției.