MENIU

Sute de mașini de lux într-un oraș din România! La ce ȘIRETLIC au recurs proprietarii autoturismelor

Imagine de arhivă

Sute de locuitori din Drobeta Turnu Severin nu au plătit la stat impozitele pentru mașinile de lux pe care le dețin. Și asta pentru că, în acte, aceștia se încadrează în categoria persoanelor cu dizabilități. Însă în realitate situația este cu totul diferită, relatează Realitatea PLUS. 

Primarul a intrat la bănuieli după ce în oraș au apărut peste 500 de mașini de lux pentru care nu se plătește impozit. Motivul este absolut incredibil, și asta deoarece 10% din cei aproape 250 de mii de locuitori sunt persoane cu dizabilităţi. Cel puţin așa scrie în acte, fapt ce duce la scutiri de impozite pe clădiri şi maşini.

„Persoane scutite de impozitul pentru mijloacele auto. Persoane care plătesc mai puţin cu 2.151.000 la nivel de municipiu. La clădiri avem 5363 de persoane care plătesc mai puţin cu aproape un milion”, a explicat Marius Screciu, primarul din Drobeta Turnu Severin.

Situația devine cu atât mai incredibilă, și asta deoarece în Mehedinţi sunt, spre exemplu, şi oameni care, în acte, figurează ca nevăzători, deși au permis de conducere.